Sim-only nummerbehoud

Sim-only nummerbehoud

Alles wat je moet weten over sim-only nummerbehoud in een handig overzicht

Voordat je overstapt naar een sim-only abonnement wil je natuurlijk weten hoe dit precies werkt, èn of je je nummer kunt behouden.

In het handige overzicht hieronder vind je alles wat je moet weten over nummerbehoud. Heb je nog steeds vragen? Twijfel dan niet, en stuur je vraag op via het contact formulier.

Wat is nummerbehoud nou precies?
Wanneer je wenst over te stappen naar een ander netwerk dan kun je gebruik maken van de mogelijkheid om je huidige telefoonnummer te behouden.
Dit wordt ‘nummerbehoud’ of ‘nummerportabiliteit’ genoemd.
Het voordeel hiervan is dat je niet al je kennissen, vrienden en familie hoeft in te lichten over je nieuwe telefoonnummer.

Wanneer je geen gebruik maakt van nummerbehoud dan komt je huidige telefoonnummer te vervallen.
Je krijgt dan een nieuw telefoonnummer van het netwerk waarbij je het abonnement wilt afsluiten.

Meteen mijn sim-only samenstellen

Wat kost nummerbehoud?
Nummerbehoud is in alle gevallen gratis.

Meteen mijn sim-only samenstellen

Wanneer is nummerbehoud mogelijk?
Nummerbehoud is altijd aan te vragen wanneer je van netwerk overstapt en geheel kosteloos.
Het maakt hierbij niet uit of je met een prepaidkaart, abonnement of Sim-Only belt.
Het is ook mogelijk om je nummer te behouden als je van een prepaid toestel naar een abonnement gaat of van een abonnement naar prepaid. Nummerbehoud kan vanaf twee maanden voor het aflopen van je huidige contract worden aangevraagd. Als je een prepaid nummer hebt kan dit op elk moment. Op het bestelformulier van de desbetreffende provider kun je aangeven of je jouw huidige nummer wilt behouden.

Wanneer je jouw huidige abonnement wilt behouden of je kiest voor een eventuele verhoging of verlaging van je abonnement, dan heet dit een verlenging. Bij een verlenging zal nummerbehoud automatisch plaatsvinden. Je vindt de optie nummerbehoud dan ook niet terug op het bestelformulier wanneer je kiest voor een verlenging.

Meteen mijn sim-only samenstellen

Hoe kan ik mijn nummer behouden?
Overstappen met behoud van je eigen nummer naar een nieuw netwerk werkt heel simpel; je hoeft er zelf niets voor te doen.
Tijdens het bestelproces van de desbetreffende provider geef je aan dat je het nummer van je huidige abonnement wilt behouden.
De provider zorgt ervoor dat je huidige abonnement wordt opgezegd wanneer wij nummerbehoud voor je aanvragen. Hierdoor heb je geen dubbele contracten en kosten.

Meteen mijn sim-only samenstellen

Wat is de opzegtermijn?
Vanaf twee maanden voor de afloopdatum van je huidige contract kun je een aanvraag doen voor een nieuw abonnement met behoud van je eigen nummer. Bij abonnementen van alle netwerken wordt een opzegtermijn gehanteerd.
De contractsduur van je huidige contract moet altijd in zijn geheel worden uitgediend.
Op het moment dat je na je verplichte contractsperiode een aanvraag voor nummerbehoud indient geldt er een opzegtermijn van één maand.

Meteen mijn sim-only samenstellen

Voorwaarden voor nummerbehoud
Vanaf twee maanden voor de afloopdatum van je huidige contract kun je een aanvraag doen voor een nieuw abonnement met behoud van je eigen nummer.
Bij abonnementen van alle netwerken wordt een opzegtermijn gehanteerd.
De contractsduur van je huidige contract moet altijd in zijn geheel worden uitgediend. Op het moment dat je na je verplichte contractsperiode een aanvraag voor nummerbehoud indient geldt er een opzegtermijn van één maand.

Meteen mijn sim-only samenstellen

Hoelang duurt nummerbehoud?
Tijdens het bestelproces kun je in de meeste gevallen de voorkeursdatum aangeven waarop jij wilt dat je huidige nummer wordt overgezet naar je nieuwe abonnement.
Dit wil niet per definitie zeggen dat het overzetten van je nummer ook op deze datum zal plaatsvinden.
Dit is namelijk afhankelijk van de datum waarop je abonnement bij je huidige netwerk afloopt en de voorwaarden van het betreffende netwerk.

Is er geen sprake meer van een opzegtermijn of contractsperiode dan zorgt je nieuwe netwerk ervoor dat je binnen tien werkdagen met je huidige nummer kunt bellen via het nieuwe abonnement. Tenzij je zelf aangeeft dat de overzetting van je telefoonnummer op een specifieke, latere datum moet plaatsvinden.

Meteen mijn sim-only samenstellen

Zijn er risico's verbonden aan nummerbehoud?
Tijdens het bestelproces kun je in de meeste gevallen de voorkeursdatum aangeven waarop jij wilt dat je huidige nummer wordt overgezet naar je nieuwe abonnement. Het komt wel eens voor dat mensen hun nummer verliezen doordat zij hun oude abonnement al opgezegd hebben voordat ze een nieuwe aanvraag hebben gedaan.
Voorkom problemen en ga altijd uit van de volgende stelregel: Zeg nooit je contract op bij je huidige netwerk voordat je bent overgestapt naar een ander netwerk. In principe hoef je zelf je oude contract helemaal niet op te zeggen.
Wij regelen dit voor je wanneer je tijdens je bestelling voor nummerbehoud kiest.

Mocht je toch al je oude abonnement hebben opgezegd? Laat dan direct bij je oude netwerk weten dat je nummerbehoud hebt aangevraagd bij een ander netwerk. In een groot deel van de gevallen kunnen zij tijdig ingrijpen om je nummer te behouden.

Meteen mijn sim-only samenstellen

Reacties

Campagne Image Banner 120 x 600